Népszava: Pásztor Dániel a másik református püspök, aki lemondatná Balogot

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke már szerdán lemondásra szólította fel Balogot.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nem Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az egyetlen, aki Balog Zoltán ellen szavazott. A Népszava úgy tudja, hogy a másik, Baloggal elégedetlen egyházi vezető, Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.

A Balog ellen szavazók véleményükkel nincsenek egyedül az egyházon belül: miután Balog kedden videóban próbálta magyarázni saját szerepét a K. Endre-ügyben, a református egyház Facebook oldalán és YouTube csatornáján a kommentelők szétszedték Balogot. Volt olyan lelkész is, aki felszólalt ellene. Csűrös András lelkész például a Facebookon azt írta, hogy felajánlja fizetés-kiegészítését „a gyermekbántalmazások elszenvedői javára. Adományomat a hivatalban lévő egyházkerületi vezetés mandátumának ideje alatt minden hónapban eljuttatom részükre”.

Fekete Károly szerdán közleményt adott ki, amelyben arra kérte a kegyelmi botrányban főszerepet játszó Balog Zoltán püspököt, hogy fontolja meg lemondását zsinati elnöki tisztéről.

„Bízom abban, hogy egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni” – írja a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240215_Nepszava_Pasztor_Daniel_a_masik_reformatus_puspok_aki_lemondatna_Balogot

Részvény: