Népszava: Nem fizet a kormány Budapestnek az augusztus 20-i területfoglalásokért

Tarlós István ideje alatt még szükség volt a főváros rábólintására, most már nem kellett megvárnia a kormánynak a főpolgármester beleegyezését.

75 helyszínt foglalt le a Szent István-napi ünnepségsorozat miatt a kabinet, a kormányrendelet alapján augusztus 1. és szeptember 1. között ingyenességet biztosít a Karácsony Gergely vezette főváros a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek – írja a Népszava

Tarlós István mandátuma alatt meg kellett várni az ünnepi területfoglalási kérésekkel kapcsolatban a főpolgármester beleegyezését, de most már erre sincs szükség, elég 60 nappal előtte bejelentenie a kormánynak az igényt.

A portál szerint az MRÜ június elején írt a fővárosi önkormányzatnak levelet, ahhoz csatolta mellékletben azt az összesen 75 utat, teret, parkolót, rakpartot, hidat, sétányt és parkot, amelyek szükségesek az államalapítás megünnepléséhez, az atlétikai világbajnokság lebonyolításával egybekötve.

Leghosszabb ideig az Andrássy útnak a Dózsa György úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig terjedő szakaszára tartanak igényt, ezt a területet a kormányrendelet időtartamán túl, szeptember 4-ig foglalták le, a többi területfoglalás legalább egy hétre szól.

A Népszava azt írja, a fővárosi önkormányzat díjtáblázata szerint csak az Andrássy út használatáért több mint 62 millió forintot számlázhatna ki Budapest, de a rendelet szerint a kormánynak nem kell fizetni.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230818_Nepszava_Nem_fizet_a_kormany_Budapestnek_az_augusztus_20i_teruletfoglalasokert

Részvény: