Németh Szilárd az Orbán-idézet után: Pártpolitikának nincs helye az iskolában

Így reagált az elmúlt napok történéseire a rezsi-kormánybiztos. A frissen átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épületének falait Orbán Viktor miniszterelnök kijelentései díszítik, az ügyben ombudsmani vizsgálat is indult.

Orbán Viktor 2020-as beszédéből kiemelt, emblematikusnak ítélt mondatok díszitik a 22,5 milliárd forintból felújított és kibővített csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épületének falait. A Telex cikke szerint bár az Alaptörvényt nem írták a falakra, de azt többek között igen, hogy „Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!” és, hogy „Az igazság erő nélkül keveset ér!.”

teljes egészében államilag finanszírozott beruházás során az iskola régi épületrészét felújították és egy új épületrész is épült. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak: 760 diák tanulhat, 70 tanár dolgozhat 24 osztályban és 15 ezer négyzetméteren a legmodernebb körülmények között. 

A portál kereste az iskolát, hogy megtudja, miért és ki helyzetette ki „Magyarország hét törvényét”  a falakra, és miért kell a politikát bevinni az iskolába a gyerekek közé, de az intézménytől végül nem kapott választ. 

Közben az ombudsman vizsgálatot indított a gimnázium falán szereplő Orbán-idézetek miatt, az egyik ellenzéki párt pedig lefóliázta a gimnázium bejáratát. A Belügyminisztérium az RTL-el azt közölte, hogy nem ők hoztak döntést az ügyben, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Országos Választmánya a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatójához fordult vizsgálatért.

Bár Németh Szilárd is felkerült a csepeli gimnázium falára, mint az „építkezés kezdeményezője”, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a gimnázium öregdiákja most közösségi oldalán nyomatákosíttotta, hogy „pártpolitikának nincs helye az iskolában.”  A politikus azt írta, „egyetértek az igazgató úr és a tankerület álláspontjával: meg kell védenünk a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól!.”

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/orban-viktor-politika-nemeth-szilard-csepel-oktatas.776784.html

Részvény: