Nem hat a propaganda: egyre többen gondolják úgy, hogy Orbánék felelősek a magas rezsiért

Már a fideszesek harmada is úgy gondolja, hogy a kormány a hibás és nem a szankciók.

Egyre kevesebben teszik felelőssé az Európai Bizottságot a Publicus reprezentatív felmérése szerint a magas energiaárakért, vagyis nem hat a Fidesz propagandája – írja a Népszava. A lap szerint a magyarok 41 százaléka véli csupán úgy, hogy az Európai Bizottság hibás a magas energiaárakért. Ez pedig csökkenés: a felmérést elvégezték egy hónappal korábban is, akkor pedig még 48 százalék gondolta így. Csökkent viszont azoknak a száma is, akik a Kremlt okolnák mindezért: a korábbi 58 százalékból egy hónap alatt elfogyott három százalék.

A magas energiaárakért felelősnek Brüsszelt az ellenzékiek mindössze 15, a politikailag bizonytalanoknak pedig 39 százaléka tartja. 65-ről 72 százalékra nőtt azok aránya is, akik szerint az Orbán-kormánynak jelen helyzetben lenne mozgástere a tényleges rezsicsökkentéshez.

Időközben szeptemberre az augusztusi 67-ről 74 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az Orbán-kormány inkább felelős a tavaly megemelt rezsi változatlanságáért, mint Brüsszel, vagy a háború. Ezt a véleményt korábban a fideszesek negyede osztotta, most harmaduk gondolja így.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20231031_propaganda_europai_bizottsag_rezsicsokkentes

Részvény: