Négy kereszteződésben használnák felváltva Terézváros új traffipaxát

Erre 35 milliót költ a kerületi önkormányzat.

Egy új, mozgatható traffipaxot szerez be a terézvárosi önkormányzat, amely mellé négy, úgynevezett trafiboxot is telepítenek a kerület négy pontján, melyekben felváltva tudják majd a sebességmérőt használni a rendőrök. A helyekről közleményük alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntöttek.
Ez alapján a négy helyszín a következő lesz:

az Andrássy út – Izabella utcai csomópont,

az Andrássy út – Munkácsy utcai csomópont,

a Podmaniczky utca – Izabella utcai csomópont és

a Podmaniczky utca – Rippl Rónai utcai csomópont.

Ezek kihelyezése tájékoztatásuk szerint a jövő év első negyedévében várható. Mivel a közlekedők nem tudják, a négyből melyik három box üres, ezáltal elvileg mindegyiknek lehet elrettentő hatása a gyorshajtókkal szemben. Közleményükben azt írják, ez a fajta box 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, vagyis a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket

“Más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nem csak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is” – vélekedett a beszerzésről Soproni Tamás kerületi polgármester.

Forrás:https://hvg.hu/tudomany/20231029_Negy_keresztezodesben_hasznalnak_felvaltva_Terezvaros_uj_traffipaxat

Részvény: