Navalnij özvegye is megszólal március 15-én Budapesten

A Fővárosi Önkormányzat civil és diákszervezetekkel közösen szervezett nagygyűlésén üzen Julia Navalnaja, Alekszej Navalnij özvegye.

A rendezvény keretében, melyet március 15-én délután a fővárosi Szabad sajtó úton tartanak, Karácsony Gergely főpolgármester beszéde előtt Julia Navalnaja, Alekszej Navalnij özvegye is üzenetet mond – tudatta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Hozzátették, további információkat hamarosan az esemény közösségi oldalán közölnek.

Mint arról nemrég az Economx is beszámolt, Litvániában megtámadták Navalnij egykori kampányfőnökét, a Korrupcióellenes Alapítvány igazgatói posztját is betöltő Leonid Volkovot a saját háza előtt. A támadást követően az ellenzéki politikust kórházba szállították.

Putyin-kritikus Alekszej Navalnij február 16-án vesztette életét a börtönben. A halálhíréről szóló közlemény szerint Navalnij séta után érezte rosszul magát, majd elvesztette az eszméletét. Bár az intézet sürgősségi orvosai azonnal kiérkeztek, már nem tudták újraéleszteni.

Elképesztő tömeg gyászolja Navalnijt, a rendőrség meghátrált

Annak ellenére, hogy eleinte az elhunyt orosz ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij holttestét nem akarták kiadni édesanyjának az orosz hatóságok, majd a temetést sem vállalták a helyi temetkezési vállalkozók, most a beszámolók szerint mindenki azóta is csendben és nyugodtan leróhatja kegyeletét.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/alekszej-navalnij-julia-navalnaja-karacsony-gergely-marcius-15-beszed.786760.html

Részvény: