Navalnij özvegye az EU-s külügyminiszterekkel találkozik Brüsszelben

Brüsszelben találkozik hétfőn Alekszej Navalnij özvegye az Európai Unió huszonhét külügyminiszterével – beleértve Szijjártó Pétert is.

Julija Navalnaja pénteken azt mondta Münchenben egy nyugati vezetők és diplomaták részvételével megtartott találkozón, hogy Putyin és szövetségesei viselik a felelősséget mindazért, amit a hazájával, a családjával és a férjével tettek.

A huszonhét külügyminiszter hétfői tárgyalását Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője vezeti. Ő Navalnij özvegyének látogatását hogy az jelentette be, hogy az kiemeli „az oroszországi szabadságharcosok támogatását és tiszteleg Alekszej Navalnij emléke előtt”.

A miniszterek hétfőn mások mellett az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatásról tárgyalnak, és arról, hogy mit tartalmazzon az Európai Unió tizenharmadik, Oroszországgal szembeni szankciós csomagja.

Az EU- tagjai közül Németország akadályozta az Ukrajna ellátására szolgáló katonai alap feltöltését, mondván, hogy Berlin a többi taghoz képest túlságosan sokat fizet be.

Magyarország eddig elutasította, hogy támogassa a Moszkvával szemben javasolt új szankciókat, amelyek közel kétszáz olyan vállalatot és magánszemélyt  vennének feketelistára, amelyeket és akiket a háborúban, illetve a már meglévő kereskedelmi korlátozások megkerülésében érintettnek tartanak.

Forrás:(Reuters)

Részvény: