Napközis gyerektábornak és humanitárius szervezeteknek adott otthont a szálloda, amíg az oroszok le nem bombázták

Csütörtökön orosz rakéták csapódtak be egy szállodába Zaporizzsjában. A támadásban egy ember meghalt, legkevesebb 16-an megsérültek. A sebesültek között négy gyermek is volt.

Az ukrán védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a hotel egy napközis gyerektábornak adott otthont, amely nem sokkal a rakéták becsapódása előtt fejezte be a napi működést.

Gyermekeket vettek célba. A zaporizzsjai Reikartz hotelben, amelyet ma orosz terroristák rakétáztak, 6 és 13 év közötti gyerekek napközis tábora működik

– írta a minisztérium az egykor Twitter néven ismert X közösségi oldalon. Hozzátették: hogy csak a csoda mentette meg a gyerekek életét.

A szálloda emellett az ENSZ és más humanitárius szervezetek munkatársainak volt a bázisa. Denise Brown, az ENSZ ukrajnai humanitárius koordinátora csütörtökön megdöbbentőnek nevezte a támadást.

Megdöbbentett a hír, hogy egy, az ENSZ személyzete és a háború sújtotta embereket támogató NGO-k munkatársai által gyakran használt szállodát ért orosz csapás Zaporizzsjában

– fogalmazott közleményében Brown, hozzátéve, hogy kollégáival együtt ő maga is gyakran megfordult a szállodában korábbi ukrajnai látogatásai során. Egyebek mellett tavaly innen koordinálták a mariupoli Azovsztál üzemben rekedt civilek evakuálását is.

A polgári infrastruktúrát érő, válogatás nélküli támadások száma, melyek civileket gyilkolnak és sebesítenek meg korábban elképzelhetetlennek hitt szintet ért el – ezek a támadások sértik a nemzetközi humanitárius jogot

– írta Brown.

Forrás:(CNN)

Részvény: