Minszk: Kitaláció a légtérsértés

Kitalációnak nevezte Lengyelország keddi bejelentését az állítólagos légtérsértésről a fehérorosz védelmi tárca. A minszki minisztérium állásfoglalása szerint a Mi-8-as és Mi-24- es típusú helikopterek légtérsértéséről szóló varsói közlés mindössze azt szolgálja, hogy az ország politikai-katonai vezetése újabb csapatokat és eszközöket vonhasson a közös határ mellé.

A bejelentést, amelyet nem erősítettek meg a lengyel légtérfigyelés adatai, a Fehérorosz Köztársaság védelmi minisztériuma úgy tekinti, mintha azt »egy nénike azt mondta volna«, és megjegyzi, hogy nem történt légtérsértés Mi-8-as és Mi-24-es helikopterekkel

– olvasható az állásfoglalásban.

A védelmi tárca felhívta a figyelmet arra is, hogy a lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága még a reggeli órákban arról biztosította a lakosságot, hogy a radarok nem észleltek légtérsértést. „Estére meg tanácskoztak óceánon túli uraikkal és már azt közölték, hogy a légtérsértés nagyon alacsony magasságban történt, ami akadályozta a rádiólokátorok általi észlelést” – húzta alá a minszki tárca.

Nem sokkal korábban a lengyel külügyi tárca közölte, hogy bekéretik a varsói fehérorosz nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét ez ügyben.

Forrás:(MTI)

Részvény: