Megszólalt Tiborcz a budavári ingatlanában tartott Orbán-Rogán megbeszélésről

Vasárnap este volt a titokzatos találkozó a Várban egy, a kormányfő vejéhez köthető ingatlanban: Orbán, Rogán, Gulyás helyettese részvételével. Tiborcz István azt mondja, mindig szívesen látja a miniszterelnököt.

Nincs is használatba vételi engedélye a Tiborcz-féle vári ingatlannak, ahol Orbán Viktor tartott kormányzati találkozót a hétvégén – derítette ki a 24.hu. A portál szerint csak múlt csütörtökön nyújtották be a fővárosi kormányhivatalhoz Fortuna utcai műemléképület használatbavételi engedélykérelmét.

A hvg.hu is írt róla, hogy Orbán nem sokkal vasárnap délután 4 óra után találkozott többek között Rogán Antal miniszterrel, az ő helyettesével Dömötör Csabával, a politikai igazgató Orbán Balázzsal és a Miniszterelnökség miniszterhelyettesével Panyi Miklóssal, aki a megműtött Gulyás Gergelyt helyettesíti. A 444.hu képeket is közölt a találkozó után távozó politikusokról.

Az ingatlan a kormányfő veje, Tiborcz István érdekeltségében álló épület engedélyeztetési eljárása tehát mindössze három nappal azelőtt indult el, hogy a kormányfő feltűnt az épületben, nem messze amúgy a munkahelyétől, a Karmelitától. A témáról és a helyszínválasztásról a hvg.hu kérdezte Havasi Bertalant, Orbán sajtófőnökét, de azóta sem kaptunk választ.

A 24.hu-nak sikerült elérnie Tiborcz Istvánt, ám ő sem volt bőbeszédű az ügyben. Annyit közölt: “Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben. A miniszterelnök programjaival kapcsolatban ugyanakkor, kérem, keressék a munkatársait.”

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240228_Megszolalt_Tiborcz_a_budavari_ingatlanaban_tartott_OrbanRogan_megbeszelesrol

Részvény: