Megduplázta a keresési területet a Titan után kutató amerikai parti őrség

Fogytán az idő az eltűnt „Titan” tengeralattjáró utasai számára, a mentőcsapatok ezért most sokkal nagyobb területen keresnek. Az amerikai parti őrség már a küldetés esetleges kudarcáról beszél.

Az eltűnt „Titan” tengeralattjáró után kutató mentőcsapatok drasztikusan kiterjesztették a keresési területet, ezt mutatja az amerikai parti őrség által közzétett térkép – írja a Spiegel. A térkép szerint a keresési terület több mint kétszeresére nőtt.

Az amerikai parti őrség koordinátora, Jamie Frederick szerint a keresési terület mostanra körülbelül kétszer akkora, mint az amerikai Connecticut állam (vagy mint Somogy, Baranya és Vas megye együtt), és mintegy négy kilométeres mélységig folyik.

Közben további hajók és csónakok is úton vannak, hogy segítsenek a mentésben. Megérkezett például a kanadai parti őrség egy hajója, amely szonárral is fel van szerelve.

A merülőhajóval vasárnap szakadt meg a kapcsolat, miközben a Titanic roncsai felé ereszkedett le, mintegy 4000 méteres mélységben. Hogy ki van a fedélzeten, és mekkora feladat áll a hatóságok előtt

Forrás:https://hvg.hu/tudomany/20230622_Drasztikusan_kiterjesztette_a_keresesi_teruletet_a_Titan_utan_kutato_amerikai_parti_orseg

Részvény: