Márciusban nevezi meg a Fidesz Karácsony Gergely kihívóját

Kubatov Gábor szerint az önkormányzati és az uniós választ kampánytémája a migráció, a gyerekvédelmi törvény és a háború megítélese lesz.

Ami Európában megy, az tovább így nem mehet – közölte Kubatov Gábor.

A Fidesz alelnöke, a pártigazgatója szerint a nyári önkormányzati és az uniós választások tétje, hogy Európa milyen irányt vesz.

Az európai nagy kérdések határozzák majd meg a kampányt is, ilyen a migráció ügye, a gyermekvédelmi törvény és a háború megítélése, valamint a külföldi pénzek esete a magyar kampányokban.

A politikus az Inforádiónak adott interjújában beszélt Karácsony Gergely főpolgármesterről is. Úgy fogalmazott:

… emberileg is egy sokkal komolyabb pasast érdemelne meg a város. Egy nyakkendőt néha megérdemelne ez a város, amikor főpolgármesterként megjelenik valahol. Látom, nem ez a stílusa, de mégis a bennem való igény ez.

Úgy vélekedett, hogy Budapesten elég a nagy káosz egyebek mellett a fejlesztések, a „szétvert” közlekedés terén.

A Fidesz-ben jelölési folyamat valamikor február közepén indul meg, és körülbelül március végére lesznek hivatalos jelöltek, ekkor nevezik meg Karácsony Gergely kihívóját is.

Ezzel kapcsolatban a politikus hozzátette: ilyen rövid időt alatt is fel lehet építeni egy jelöltet, mert a közösségi média ebben is nagy segítséget nyújt.

Arra a kérdésre, hogy Vitézy Dávid indul-e valakinek a jelöltjeként, a pártigazgató úgy válaszolt, hogy nem Vitézy Dávid olyan ember, aki a pártok fölött áll, kiváló közlekedési szakember, olyan ember, aki a szakmát és a várost helyezi maga elé.

A párt hivatalos kampánya a júniusi választás előtt 50 nappal indul.

Az önkormányzati kampányról szólva azt mondta, hogy Amerikai típusúra hangulatra számít,  tekintettel arra, hogy a baloldal leginkább az Egyesült Államokból kapja a finanszírozását. És ha onnan jön a megrendelés, akkor nyilván nemcsak a pénzt fogják küldeni, hanem a szakembereiket is, és akkor egyre inkább olyan kampányokra számíthatunk, mint ami az Egyesült Államokban van, ahonnan átkerült Európába a durva hangnem.

Kubatov Gábor úgy vélekedett, hogy a Fidesznek néhány nagyvárosban kifejezetten jó esélyei vannak a győzelemre, ilyen Baja, Miskolc, Pécs, Dunaújváros is.

Az uniós választásról szólva elmondta, szóbeli megállapodás van arról, hogy  pártja listáját Varga Judit, volt igazságügyi vezeti majd, de a lista kérdése március végén zárulhat le.

A jelöléséről Vitézy Dávid úgy nyilatkozott egy rádióinterjúban: még nem döntötte el, hogy indul-e főpolgármesteri székért, és ez a döntése nem a Fideszen múlik. Hangsúlyozta: fontos, hogy legyen világos, a Fidesznek lesz saját jelöltje, biztos abban, hogy nem ő lesz az.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/kubatov-karacsony-onkormanyzat-valasztasok-fopolgarmester.784272.html

Részvény: