Már vízumkérelmi időpont sincs a budapesti amerikai nagykövetségen

Időigényes lesz vízumot szerezni az Egyesült Államokba: kedden októberre még volt szabad időpont a nagykövetségen, most már nincs.

Megrohamozták az Egyesült Államokba a jövőben beutazni vágyó magyarok a nagykövetséget azok után, hogy az USA azonnali hatállyal megszigorította a magyar állampolgárok beutazásához szükséges engedély, az ESTA beszerzésének a feltételeit, és azt is bejelentették, hogy aki egy évben többször is ki akar utazni az országba, annak már vízumot kell igényelnie.

Ennek jele, hogy két nap alatt elfogytak a vízumkérelem benyújtásához szükséges időpontok a budapesti amerikai nagykövetségen – tudta meg a Hírklikk.

Alig telt el két nap és három havi időpontot foglaltak le a kiutazni vágyók.

Keddig csak október elejéig volt telített az előjegyzés. Az idei évben már nem lehet Budapesten amerikai vízum-időpontot kérni az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén.

Korlátozza a magyarok vízummentességét az Egyesült Államok, érdemes megnézni az útlevelet
Az USA aggályosnak tartja biztonsági szempontból a 2011 és 2020 között kiállított útleveleket.

Az Egyesült Államok kedden azonnali hatállyal szigorított a magyar útlevéllel rendelkező személyek ESTA-feltételein. Az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren keresztül igényelt utazási engedély érvényességi idejét két évről egy évre csökkentették, s az engedély érvényessége egyszeri használatra korlátozódott.

A nyugati sajtó is élénk érdeklődéssel figyeli a magyar vízumkérdést
A német sajtót is foglalkoztatja az USA keddi bejelentése, miszerint jelentősen korlátozták a Magyarországról érkezők vízummentességét.

Forrás:https://www.napi.hu/gazdasag/usa-vizum-idopontfoglalas-elfogyott.775206.html

Részvény: