Ma inkább fedett programokat tervezzen

A nap néhol kisüthet, egy-egy eső is előfordulhat. Helyenként hózápor sem kizárt. A Dunántúlon már visszakacsintott a tél.

Vasárnap délen, délkeleten csapadékos marad az idő, de az esőt már több helyen havas eső, havazás válthatja fel. Északon, északnyugaton a változóan felhős-napos idő mellett helyenként záporok, hózáporok előfordulhatnak. Az északi, északkeleti szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz. Hajnalban -4 és +3, napközben 2 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet – írja az idokep.hu.

A Dunántúl déli felén egész éjjel havazott, Komló környékén 12 centi hó gyűlt össze.

Visszakacsintott a tél február utolsó hétvégéjén, egy tőlünk délre kialakult mediterrán ciklon csapadékzónája az ország déli részén éjjel egyre többfelé okozott havas esőt, havazást, miközben a hőmérséklet is egyre többfelé 0 fok köré csökkent.

Reggelre kifehéredett a Dunántúl déli fele, a legtöbb, 12 centi hó eddig Komló környékén hullott.

Hétfőig elsősorban délen, illetve éjjeltől a Tiszántúlon számíthatunk havazásra, a Mecsekben 10-15 centiméter hó is összegyűlhet.

Hétfőn túlnyomóan felhős lesz az ég. Kisebb havazás, havas eső, hószállingózás délen és keleten alakulhat ki. A többfelé élénk, nyugaton, északkeleten erős lesz az északi szél. Hajnalban -7, -1, napközben 2-5 fokot mérhetünk.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/idojaras-havazas-hidegfront-vissza-tel.767982.html

Részvény: