„Lezuhant a magasból” – a Kreml újabb kritikusa halt meg fölöttébb gyanús körülmények között

Olga Nazarenko rendszeresen tüntetett az ukrajnai invázió ellen. Orosz lapok zuhanással magyarázzák halálát, de követői szerint a Kreml áll a háttérben.

Belehalt sérüléseibe a kórházban Olga Nazarenko Kreml-kritikus, háborúellenes orosz aktivista. A nőt két héttel ezelőtt vitték kórházba, miután – helyi lapok leírása szerint – „lezuhant a magasból.”

Emlékezetes, hogy az ukrajnai invázió kezdete óta több, a Kreml-nek kellemetlen személy veszítette életét úgy, hogy kizuhant valamilyen emeleti ablakból. Többségük üzletember volt, de idén egy másik háborúellenes aktivista rendőri őrizetben halt meg, állítólag kínzás következtében.

Nazarenko a háborúellenes ellenállás szimbóluma volt, minden héten egyemberes tiltakozást tartott a Moszkvától mintegy 250 kilométerre északkeletre fekvő Ivanovóban, ami miatt elveszítette docensi állását a helyi orvosi egyetemen, a rendőrség rendszeresen bevitte, és kiállása miatt többször megtámadták az utcán is.

Követői szerint Moszkva állhat Nazarenko halála mögött, de vannak olyan vélemények is, melyek szerint az aktivista egy fáról zuhant le.

Forrás:(Irish Independent)

Részvény: