Legalább 37 sérültje van a párizsi robbanásnak, két embert még keresnek

A nem végleges információk szerint 37 sérültje van a Párizs belvárosában szerda délutánt történt épületrobbanásnak. Négy ember állapota életveszélyes, két ember még keresnek a dizájniskola romjai alatt. Szemtanúk szerint a robbanás előtt gázszagot lehetett érezni a környéken.

Robbanás történt szerda délután Párizs belvárosában, az 5. kerületi Alphonse-Laveran téren, a Saint-Jacques utca közelében. A tűzoltóknak két óra alatt sikerült eloltaniuk a tüzet, de az esetben legalább 37-en sérültek meg, közülük négyen életveszélyes állapotban vannak.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a helyszínen arról beszélt, hogy két embert még eltűntként tartanak nyilván, őket most a romok alatt keresik.

Laurent Nunes párizsi prefektus a helyszínen arról tájékoztatta a sajtót, hogy a robbanás a Saint-Jacques utca 277.-ben történt a Paris American Academy elnevezésű kétnyelvű dizájniskolában, amelynek homlokzata leomlott, majd a tűz átterjedt a szomszédos épületre. A tüzet a tűzoltóknak időközben sikerült eloltaniuk. Az esetről készült felvételek bejárták a közösségi oldalakat:

Robbanás történt Párizs belvárosában – videó
A párizsi főpolgármester a helyszínre indult és a fővárosi önkormányzat válságstábot állított fel.

Szemtanúk a francia hírtelevíziókban arról számoltak be, hogy a robbanást megelőzően erős gázszag terjengett a környéken.

A párizsi prefektúra azt kérte mindenkitől, hogy kerüljék el a környéket annak érdekében, hogy a tűzoltóság és a rendőrség végezhesse a munkáját.

A párizsi ügyészség annyit közölt, hogy egy épület kigyulladt és részben összeomlott a Saint-Jacques utcában, a Notre-Dame du Val-de-Grace templom közelében. A vádhatóság szerint egyelőre nem lehet megállapítani, hogy mi okozta a tüzet, nem szándékos sérülés okozása miatt indult eljárás.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230622_Legalabb_37_serultje_van_a_parizsi_robbanasnak_ket_embert_meg_keresnek

Részvény: