Külföldön próbált új életet kezdeni a magyar-horvát drogdíler, végül egy egész családot elfogtak

Több mint 80 kilogramm marihuánát foglalt le egy budapesti mélygarázsban 2021 januárban, mely 35 éves magyar férfihez és társtetteseihez volt köthető.

A nyomozók – több hónapos bujkálást követően – Montenegróban, nemzetközi elfogatóparanccsal kapták el. A Fővárosi Főügyészség szerint 12 vádlott van.

A vádirat szerint a magyar-horvát állampolgárságú férfi 2021 januárja előtt rendszeresen, nagykereskedelmi mennyiségben kereskedett marihuánával és kokainnal Budapesten és környékén. Az általa szervezett drogkereskedésben több társa is közreműködött, egyikük a beszerzett kábítószer tárolását, raktározását intézte egy XIII. kerületi társasház mélygarázsában. Ketten pedig a szállításban működtek közre, a kapott utasítások szerint.

  1. január 28-án az említett mélygarázsba 46, majd másnap további 22 kilogramm marihuánát szállítottak. Éppen a kábítószer kirakodását végezték, amikor a nyomozók rajtaütöttek. A nyomozás során további 13 kilogramm marihuánát találtak.

Az időközben a helyszínre érkező 35 éves vádlott, észlelve a rendőri intézkedést, elmenekült, majd külföldre szökött.

Egy család is benne volt az üzletben
Az ügy további három érintettje egy testvér és a barátjuk voltak. Ők a marihuána egy részét a 35 éves férfitől vásárolták meg, jellemzően más vegyületekkel keverték a nagyobb mennyiség érdekében és új pszichoaktív anyagokkal is permetezték. További feladatuk volt, hogy nagybani vevőket keressenek a kábítószerre, amiért cserébe 100 és 300 ezer forint közötti közvetítői díjat is kaptak.

A vádlottak között két ilyen viszonteladó vásárló is van, akik rendszeresen vásároltak kábítószert a saját ismerőseik részére, egy további vádlott pedig szállította is őket. A testvérpárt 2021 szeptemberében fogták el. A hozzájuk köthető budapesti és biatorbágyi ingatlanokban további kábítószereket, új pszichoaktív anyagokat és más, a drogkereskedelemhez szükséges eszközöket foglaltak le a nyomozók.

Az egyik testvér felesége és sógora az elfogás hírére megpróbálták eltűntetni a nyomokat, ám ezt a kiérkező nyomozók megakadályozták.

A Fővárosi Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, továbbá más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség letöltendő fegyház- és börtönbüntetést kiszabását, pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott, a bűnpártoló feleség esetében pedig felfüggesztett szabadságvesztést.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/drogkereskedelem-montenegro-marihuana-kokain-fougyeszseg-nyomozas.775753.html

Részvény: