Kim Dzsong Un fegyvergyárat látogatott Oroszországban

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor pénteken folytatta oroszországi útját. Ennek során az ország távol-keleti részén található Amúr-menti Komszomolszk városába érkezett, ahol fegyvergyárat látogatott. Ebben a gyárban építik például Oroszország legfejlettebb vadászrepülőgépeit, az Szu-35-öt és Szu-57-et.

Az észak-koreai vezető fegyvergyári látogatásáról a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség közölt videót. Ebben az látható, hogy a diktátor páncélvonata megérkezik Amúr-menti Komszomolsz vasútállomására, majd az elnöki konvoj nem sokkal később elhagyja az állomást.

A fegyvergyári látogatás a The Guardian szerint erősíti a gyanút, hogy Oroszország lőszereket kaphat Észak-Koreától az Ukrajna elleni invázió folytatásához, az orosz fél pedig cserébe fejlett fegyverekkel, illetve technológiával láthatja el a távol-keleti diktatúrát. Az Egyesült Államok és nyugati szereplők korábban figyelmeztették Moszkvát és Phenjant, hogy ne kössenek tiltott fegyverszállítási üzleteket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök közlése szerint Kim Dzsong Un az oroszországi látogatása keretében ezután Vlagyivosztokba utazik, hogy megtekintse a csendes-óceáni flottát, egy egyetemet és további létesítményeket.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/09/15/orosz-ukran-haboru-elo-tudositas-percrol-percre-2/#kim-dzsong-un-fegyvergyarat-latogatott-oroszorszagban

Részvény: