Kijevbe érkezett Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök

A nyilvánosság előzetes tájékoztatása nélkül kedd hajnalban Kijevbe érkezett Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök – írja a Spiegel. Vonattal való megérkezése után Steinmeier azt mondta: Németország nem csak egyszerűen az ukránok oldalán áll, hanem gazdaságilag, politikailag és katonailag is támogatja az országot. A németeknek azt üzente, hogy ne felejtsék el, mennyi szenvedéssel és pusztítással jár ez a háború Ukrajna számára. Steinmeier várhatóan kedd este találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Steinmeier eredetileg múlt csütörtökön érkezett volna Kijevbe, ám az utazást biztonsági aggályok miatt elhalasztották. A Spiegel emlékeztet, hogy a német államfő már áprilisban is szeretett volna elutazni Ukrajnába Andrzej Duda lengyel elnökkel együtt, ám Zelenszkij jelezte, hogy nem akar találkozni vele. Az ukrán elnök azzal érvelt, hogy Steinmeier még külügyminiszterként túl sokat kedvezett az oroszoknak.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/10/25/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-oktober-25/#kijevbe-erkezett-frank-walter-steinmeier-nemet-koztarsasagi-elnok

Részvény: