Jövő márciusban kaphatnak újabb béremelést az egészségügyi szakdolgozók

A jövő évi költségvetésben 240 milliárd forintot különítettek el béremelésre.

Az idén júliusi 18 százalékos béremelés után jövő márciusban számíthatnak újabb emelésre az egészségügyi szakdolgozók – jelentette be Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára szombaton Budapesten, a városligeti mentőnapon. Eseménydús éven van túl a mentőszolgálat, ugyanakkor sok örömteli pillanat is volt ebben az évben – idézte fel az államtitkár, utalva egyebek mellett az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, a Sziget fesztivál és a budapesti atlétikai világbajnokság magas szintű egészségügyi biztosítására – adja hírül az MTI.

„A mindenkori kormány dolga pedig az, hogy ezt a kiváló, minőségi munkát úgy hálálja meg, hogy megfelelő munkakörülményeket teremt, mind infrastrukturális, mind anyagi ételemben” – emelte ki az államtitkár. A jövő évi költségvetésben 240 milliárd forint van elkülönítve a béremelésre – hangoztatta.

Az államtitkár felidézte azt is, hogy ezer mentőautót cseréltek le az elmúlt időszakban, ezek a legmodernebb járművek a legmodernebb felszereléssel futnak. Az új ügyeleti rendszerben részt vevő mentők pedig 170 gépjárművet kaptak.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója köszönetet mondott a nyári nagy rendezvényeken dolgozó kollégáinak, akik napi 3500 mentési feladatot láttak el. Az új vármegyei ügyeleti rendszert említve Csató Gábor elmondta, szeptember 1-jén újabb három vármegye csatlakozott ehhez a rendszerhez, így már kilenc vármegyében hívható a 1830-as telefonszámon a mentőszolgálat ügyelete.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230902_Jovo_marciusban_kaphatnak_ujabb_beremelest_az_egeszsegugyi_szakdolgozok

Részvény: