Joe Biden Orbán és Trump találkozójával ijesztgetett egy kampányrendezvényen

Az amerikai elnök szerint a magyar kormányfő nyíltan kimondta, hogy szerinte a demokrácia nem működik.

Élesen bírálta Donald Trump és Orbán Viktor találkozóját Joe Biden amerikai elnök – vette észre a Telex. Biden egy, az NBC által közvetített pennsylvaniai kampányrendezvényen beszélt arról, hogy a két politikus találkozója is azt mutatja, a novemberi elnökválasztás a szabadságról és a demokráciáról szól.

„Trump azt gondolja Putyinról, hogy egy erős, rendes fickó. Tudják, kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbán Viktorral, aki nyíltan kimondta, hogy szerinte a demokrácia nem működik, a diktatúrát keresi” – mondta Biden, aki később azt is kiemelte, hogy az ő jövőképe szerint a demokráciát megvédik, nem pedig csorbítják.

CNN forrásai szerint egyébként a Trump-Orbán találkozó napirend nélkül, baráti hangulatban zajlott. A csaknem egyórás beszélgetés után Trump egy zárt körű klubba vitte el egy koncertre Orbánt.

Trump a csapatának a közleménye szerint azért találkozott Orbánnal, hogy „a Magyarországot és az Egyesült Államokat érintő kérdések széles körét megvitassák, beleértve az erős és biztonságos határok kiemelkedő fontosságát, és azt, hogy megvédjék mindkét nemzet szuverenitását”.

Trump azzal bókolt Orbánnak, hogy senki sem jobb vagy okosabb vezető nála: „Nem egy ellentmondásos figura, mert azt mondja, »így lesz«, és ennyi… Ő a főnök”.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20240309_joe-biden-orban-es-trump-talalkozojaval-ijesztgetett-egy-kampanyrendezvenyen

Részvény: