Így él Putyin elnök és kormánya a párhuzamos valóságban

A washingtoni Háborús Tudományok Intézete tanulságos látleletet adott egy másik valóságról: az amerikai agytröszt kutatói legutóbbi elemzésükben arról írnak, hogy mi hangzott el egy belső orosz katonai fórumon.

A Kreml magas rangú tisztségviselői a napokban tartják Hadsereg 2023 nevű nagyszabású rendezvényüket, ahol többek között azzal vádolták meg a nyugati hatalmakat, hogy valójában ők szítják az ukrajnai konfliktust.

A Kreml augusztus 14-től 20-ig tartó katonai fórumán a szervezők közlése szerint összesen több mint 1500 vállalat 77 ezer képviselője vesz részt Moszkvában, akik valamilyen módon mind kapcsolódnak a védelmi ipari, műszaki, katonai tevékenységhez.

A nagyszabású orosz katonai expón az orosz védelmi minisztérium közlése alapján Oroszország 14 kétoldalú találkozót tartott az első napon. Li Shangfu kínai védelmi miniszter ekkor többek között elmondta: az orosz-kínai stratégiai együttműködés kitűnő, és Kína a továbbiakban is készségesen működik együtt Oroszországgal hadi ügyekben.

Azon túl, hogy a katonai fórumon az orosz védelmi minisztérium több drónt is bemutatott, az orosz védelmi minisztérium hosszú távon potens és megbízható katonai partnerként, egyben fegyvergyártóként tüntette fel magát.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter például kijelentette, hogy Oroszország az idők során rengeteg olyan fegyvert, többek között harckocsit és drónt gyártott, amelyek képességei felülmúlják a nyugati felszerelések képességeit. Sőt, a nyugati szankciók csak még inkább fellendítették az orosz hadiipart, azaz erősítik Oroszországot.

Szergej Sojgu mindezek mellett azt is elmondta, hogy az ukrán erőforrások és a nyugati katonai arzenálok szinte teljesen kimerültek.

A moszkvai fórumon Vlagyimir Putyin elnök egyik legemlékezetesebb kijelentése az volt, amit már korábban is hangoztatott, hogy a nyugat felelős az ukrajnai konfliktus kirobbantásáért. Sőt, még a Kína-Tajvan konfliktus kirobbanása is az úgynevezett nyugati hatalmak felelőssége.

(via)

Kétségbeesett lépés az orosz jegybanknál, a forint is lejtőre került
A rubel szakadatlan gyengülése miatt rendkívüli kamatemelés mellett döntött az orosz jegybank, eddig mérsékelt hatással. A forint már egy nappal korábban gyengülni kezdett, a két folyamat között azonban valószínűleg nincs érdemi összefüggés.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/moszkva-army-2023-forum-honvedelem-putyin.775883.html

Részvény: