Igor Girkin letartóztatása feldühítheti az orosz hadseregben szolgálókat

Igor Girkin volt orosz hírszerző és vezető nacionalista katonai blogger letartóztatása valószínűleg feldühíti az orosz hadsereg egyes részeit és bloggertársait is – állítja a brit hírszerzés. A brit védelmi minisztérium jelentésében azt írta, hogy Girkin régóta bírálta az orosz védelmi minisztérium ukrajnai tevékenységét, de az utóbbi napokban a kritikái mindinkább Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hatalomban töltött ellen irányultak.

A kelet-ukrajnai orosz erők egykori harctéri parancsnokát, akit a holland bíróság a maláj utasszállító 2014-es lelövése miatt ítélt el, pénteken „szélsőségesség” vádjával tartóztatták le Oroszországban. Girkin 2014-től kezdve jelentős szerepet játszott a donbászi háborúban, és tavaly is hónapokat töltött a frontvonalon – írták.

Jevgenyij Prigozsin júniusban meghiúsult lázadása, korábbi kritikái és Girkin bírálatai is azt mutatják, hogy egyre inkább megdőlni látszik a Putyin bírálatára vonatkozó tabu.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/07/22/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-percrol-percre/#igor-girkin-letartoztatasa-felduhitheti-az-orosz-hadseregben-szolgalokat

Részvény: