Hivatalosan áprilisban dönt a Fidesz arról, hogy Szentkirályi lesz-e a főpolgármester-jelöltjük

A kampányfőnöke pedig már megvan.

A Fidesz fővárosi választmánya múlt héten egyhangú döntést hozott arról, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt javasolják a párt főpolgármester-jelöltjének, a kérdésről azonban még azóta sem szavaztak. A Telex arról kérdezte a párt sajtóosztályát, hogy Szentkirályi lesz-e a Fidesz jelöltje, vagy sem.

A Fidesz országos választmánya várhatóan április elején hoz formális döntést a jelöltségről

– ezt az egymondatos választ kapták.

Karácsony Gergely szerint a nap végén Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje lesz, és úgy véli, Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt. Éppen ezért, amikor Vitézy vitára hívta valamennyi főpolgármester-jelöltet, akkor Karácsony ezt arra hivatkozva utasította vissza, hogy „addig nem hajlandó vállalni a vitát, amíg le nem tisztázódik, hogy Vitézy és Szentkirályi közül melyik a valódi kihívója”.

Ugyan még nem hivatalos, hogy Szentkirályi lesz-e a Fidesz főpolgármester-jelöltje, de az már kiderült, hogy ha igen, akkor Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője lesz a kampányfőnöke, illetve mivel Szentkirályi már nem kormányszóvivő, ezért a kormányinfókon Kovács Zoltán fogja helyettesíteni.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240321_fidesz-szentkiralyi-alexandra-onkormanyzati-valasztas-2024-fopolgarmester-jelolt

Részvény: