Hétórás evakuációs folyosót nyitott az IDF a legnagyobb gázai kórházból

A harcok jelenleg az Al-Shifa kórház körül zajlanak, itt nyitottak ki egy utat helyi idő szerint reggel kilenctől délután négyig.

Ahogy arról percről percre tudósításunkban beszámoltunk, az izraeli-palesztin háború harcai jelenleg Gázaváros legnagyobb kórháza, az Al-Shifa kórház körül zajlanak. Egyes beszámolók szerint az intézmény maga is támadás alatt van, generátorai szombaton kifogytak az üzemanyagból, a WHO pedig elvesztette a kapcsolatot az orvosokkal.
A CNN arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg helyi idő szerint vasárnap reggel 9 órakor (magyar idő szerint 11-kor) hétórás evakuációs folyosót nyitott a kórházból: az ott rekedtek helyi idő szerint délután 4 óráig sértetlenül menekülhetnek dél felé. A lap szerint tízezrek menekültek ugyanezen az útvonalon délre az elmúlt napokban.

Közvetítésünket itt olvashatja:

Tűzszünetre esély sincs, a harcok Gáza központi kórháza körül zajlanak – az izraeli-palesztin háború 37. napja
Izrael segítene evakuálni a bent rekedt csecsemőket, és állítólag a túsztárgyalások is haladnak. A világban közben egyre többen és hangosabban állnak ki a tűzszünet és Palesztína mellett: Londonban többszázezren tüntettek szombaton. Percről-percre tudósításunk a háború híreiről.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20231112_Hetoras_evakuacios_folyosot_nyitott_az_IDF_a_legnagyobb_gazai_korhazbol

Részvény: