Hamarosan újabb termékekkel bővülhet az online árfigyelő rendszer

Július eleji indulása óta több mint 650 ezren keresték fel az online árfigyelő oldalt, ezt pedig határozott sikerként könyveli el a Gazdasági Versenyhivatal.

Július elsejei indulása óta több mint 650 ezer látogató kereste fel az online árfigyelő weboldalát – közölte Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a Kossuth rádióban. Hozzátette, a rendszer első napján több mint 230 ezren kattintottak az oldalra, és ő hatóságilag úgy értékelik, hogy az érdeklődés azóta is kitart:

az indulás óta eltelt időszakban a látogatók 48 millió alkalommal töltöttek le adatokat és 264 ezer kulcsszavas keresést indítottak a portálon.

A GVH elnöke azt is megszellőztette, hogy látják értelmét a rendszer fejlesztésének, illetve bővítésének, az árversenyt látva érdemes elgondolkodni azon, mely termékkategóriákat lehetne a figyelt termékkörbe bevenni, ilyenek lehetnek például a háztartási cikkek.

Továbbá újabb kereskedelmi egységek csatlakozásával még nagyobb árverseny várható, és nagyobb látogatottság lesz elérhető – véli a szervezet vezetője.

Jelenleg 62 alapvető élelmiszer árai versenyeznek
Rigó Csaba Balázs közölte: az árfigyelő rendszer bevezetése óta két százalékponttal csökkent az élelmiszer-infláció a Gazdaságfejlesztési Minisztérium számításai szerint.

Az online árufigyelő rendszerben megtalálható 62 alapvető élelmiszer darab- és egységárait naponta küldi az adatküldésre kötelezett hat kereskedelmi lánc mintegy 1200 boltja. A felület segítségével pedig a vásárlók eldönthetik, hogy melyik a számukra legkedvezőbb árban lévő, ugyanolyan minőségű termék, és ezt melyik boltban vásárolják meg.

Forrás:(via MTI)

Részvény: