Hajnalban támadtak az orosz drónok

Ukrán tisztviselők szerint orosz drónok támadták meg Kijevet vasárnap hajnalban, de áldozatokról nem érkezett jelentés – írja a BBC.

A cikk szerint legalább 10 robbanás hangja hallatszott a fővárosban, és légiriadó-szirénák jelezték, hogy a lakóknak menedéket kell keresniük.

A kijevi katonai közigazgatás főnöke, Szerhij Popko elmondta, hogy a lehulló törmelék tüzet okozott egy lakóépületben, de eloltották.

Vasárnap a város illetékesei három kerületet neveztek meg, amelyek érintettek voltak a dróntámadásban, ezek mindegyike a városközpontban vagy annak közelében található. Hozzátették, hogy Kijev légvédelmi rendszere hatékonynak bizonyult a várost célzó legtöbb orosz drón és rakéta ellen.

Popko szerint körülbelül 20 iráni gyártmányú Shahed drónt lőttek le vasárnap. Több irányból csoportosan repültek Kijev felett – mondta. A legtöbb törmelék nyílt terepre hullott – tette hozzá –, de néhány személygépkocsi és egy trolibuszkábel is megsérült.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/09/10/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-percrol-percre-2023-09-10/#hajnalban-tamadtak-az-orosz-dronok

Részvény: