Folyamatos sikereket érnek el az ukrán erők az orosz fő védelmi vonal mentén – brit hírszerzés

Az ukrán fegyveres erők egységei előrenyomultak a Robotine várostól keletre fekvő többrétegű orosz fő védelmi vonalra – jelentette a brit védelmi minisztérium szombaton. Az ukrán gyalogság továbbra is fokozatos taktikai előrenyomulást hajt végre az orosz állások ellen, és fenyegetést jelentenek a térségben lévő orosz erőkre.

A brit hírszerzés szerint az ukrán erők a Bahmuttól délre lévő orosz állásokra is nyomást gyakorolnak és sikereket könyvelhetnek el Kliscsijivka és Adrijivka között. Nagyon valószínű, hogy Oroszország a frontvonal más területeiről csoportosított ár csapatokat, hogy a Robotine körüli leépült egységeket helyettesítsék. Ezek az átcsoportosítások korlátozhatják Oroszországot abban, hogy saját támadó műveleteket hajtson végre a frontvonal más területein.

Az átcsoportosítások nagy valószínűséggel a védelmi vonalakra gyakorolt nyomást is jelzik, különösen Robotine környéké – tette hozzá a jelentés.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/09/09/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-percrol-percre-2023-09-09/#folyamatos-sikereket-ernek-el-az-ukran-erok-az-orosz-fo-vedelmi-vonal-menten-brit-hirszerzes

Részvény: