Financial Times: Az USA arra kéri Iránt, ne szállítsanak több drónt az oroszoknak

Próbálja rávenni Iránt az Amerikai Egyesült Államok, hogy több harci drónt és alkatrészt ne szállítsanak Moszkvának – jelentette szerdán a Financial Times az ügyben tájékozott iráni és más forrásokra hivatkozva.

Mindezt annak keretében teszik, hogy Washington és Teherán igyekszik kölcsönösen enyhíteni a közöttük fennálló feszültségeket, és feléleszteni az iráni atomprogramról folyatott tárgyalásokat.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter kedden azt mondta, üdvözölne bármilyen iráni lépést, amely a „növekvő nukleáris fenyegetés” visszafogására irányul.

Az atomprogramról szóló megbeszélések a múlt heti, fogolycsere-megállapodással kapcsolatos tárgyalásokkal párhuzamosan zajlottak – írta a lap. Irán négy fogva tartott amerikai állampolgárnak engedélyezte, hogy házi őrizetbe kerüljön a teheráni Evin börtönből, míg egy ötödik már eleve házi őrizetben volt.

A múlt héten a Reuters számolt be névtelen források alapján arról, hogy Irán szabadon engedhet öt amerikai állampolgárt egy olyan megállapodás részeként, amelynek célja hatmilliárd dollárnyi iráni pénzeszköz felszabadítása Dél-Koreában.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/08/16/orosz-ukran-haboru-elo-tudositas/#financial-times-az-usa-arra-keri-irant-ne-szallitsanak-tobb-dront-az-oroszoknak

Részvény: