Feltörték az EU hivatalos weboldalát, veszélyes dolgok zajlanak

Illegális és bizonyos vírusos weboldalakra vezető linkeket töltöttek fel az Európai Unió hivatalos oldalára hekkerek, írja az Index. A portál szerint az Európai Bizottság tud a súlyos problémákról és azonosították az incidens eredetét.

Kalózoldalakat reklámoznak a csalók az Európai Unió hivatalos weboldalán. Teszik mindezt úgy az Index cikke szerint, hogy a különböző, úgynevezett hirdetéseket kulcsszavakkal teli PDF-fájlok formájában jelenítik meg, amelyek mostanra a keresőmotorok első találatai közé kerültek, a platformot ugyanis alapvetően hitelesként kezelik az algoritmusok.

A hirdetések kétes weboldalakra mutatnak. A TorrentFreak tematikus oldal fogalmazása szerint a visszaélés széleskörű és az oldal több területét is érinti, a lap ugyanis több ezer olyan átverős PDF-fájlt talált, amelyek a legújabb filmek, például a Black Adam, a Nope, az Enola Holmes és a Vesper másolatainak „ingyenes” hozzáférését hirdetik. A dokumentumok tele vannak kulcsszavakkal, köztük olyan népszerű kalózoldalak nevével, mint a például a 123movies és az Fmovies.

Az Index utána járt, hogy csütörtökön este mi volt a helyzet. Tapasztalataik szerint a támadás nyomai még láthatók voltak, miután ugyanis rákerestek Jordan Peele kasszasikerének ingyenesen elérhető, illegális online változatára, az unió hivatalos weboldala az első találatok között jelent meg. Hozzáteszik: a linkre kattintva valóban a weboldal nyílik meg, a dokumentum, melyre a Google keresője hivatkozik azonban már nem található az oldalon, így egyértelmű, hogy megkezdték a helyreállítást, a keresőmotorok algoritmusából azonban egy fokkal nehezebb eltüntetni a támadás nyomait.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/eu-hackertamadas-weboldalak-buncselekmeny.764445.html

Részvény: