Félmillió főnél is többel csökkent Oroszország lakossága egy év alatt

A hivatalos statisztikába nem számolták bele az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt négy régió lakosságára vonatkozó adatokat.

Egy év alatt, 2023. január 1-ig 555 332 fővel csökkent Oroszország lakossága – derült ki az orosz szövetségi statisztikai szolgálat (Roszsztat) által szerdán közölt adatokból.

A szolgálat szerint az év elején 146 millió 424 ezer 729 ember élt Oroszországban. Ennek kiszámításához a 2020-as népszámlálás adatait használták fel, amelyekhez minden évben hozzáadták a születettek és az országba érkezők, valamint kivonták az elhalálozottak és az Oroszországból eltávozottak számát. Ugyanakkor az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt négy régió – a donyecki, a luhanszki, a zaporizzsjai és a herszoni terület – lakosságára vonatkozó hivatalos statisztikákat még nem vették figyelembe.

A frissített oroszországi statisztika szerint a Központi Szövetségi Körzetben több mint 40 millióan élnek, ebből több mint 13 millióan Moszkvában és több mint 8,5 millióan Moszkva megyében. Az Északnyugati Szövetségi Körzetnek több mint 13,6 millió állandó lakosa van, ebből közel 5,6 millió Szentpéterváron, több mint 2 millió pedig Leningrád megyében él.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230202_oroszorszag_lakossag_statisztika

Részvény: