Fellegekben jár a Ryanair: 18,9 millió utas augusztusban

Európa legnagyobb utasforgalmú légitársasága újabb rekordot döntött: augusztusban 18,9 millióan választották őket, ami 12 százalékkal több az előző évhez képest. A korábbi havi rekordot, 18,7 millió utast júliusban érték el.

A Ryanair 12 százalékkal több utast szállított augusztusban, mint a tavalyi év azonos hónapjában – közölte hétfőn a légitársaság, ami július után egy újabb céges forgalmi rekordot jelent a jellemzően legforgalmasabb augusztusi hónapban.

Európa legnagyobb utasforgalmú légitársasága közölte, hogy augusztusban 18,9 millió utassal repült, a tavalyi 16,9 millió, és a világjárvány kitörése előtti 2019 augusztusi 14,9 millió után. A Ryanair a korábbi rekordot, 18,7 millió utassal az előző hónapban, idén júliusban érte el.

Az ír légitársaság közölte, hogy a 2024 márciusáig tartó pénzügyi évben 9 százalékos forgalomnövekedésre számít, ami mintegy 183,5 millió utast jelentene.

A Citi elemzői az utasforgalmi adatok közzétételét követően jegyzetükben megjegyezték a Reuters beszámolója szerint, hogy a légitársaság megszilárdította piaci részesedését Nyugat-Európában, ugyanakkor növekedési potenciállal rendelkezik Kelet-Európában.

Meglepően sok magyar megy nyaralni ősszel

Az eddigi árak alapján úgy néz ki, hogy a kontinensen belül októberben éri meg a leginkább repülni.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221103_Bolsonaro_tuntetes_valasztasok

Részvény: