Fáklyás békemenetet tartanak Bicskén, de nem a kegyelmi botrány miatt

A város polgármestere beszédet is mond majd a „kellemes szombat délutáni időtöltésen”.

Fáklyás menetet tartanak Bicskén a békéért. A felhívást Fazekas Kartal, Óbarok polgármestere tette közzé, aki az eseményt szombaton tartják, Bicske és Óbarok polgármestereivel közösen.

Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere mondja majd a beszédet. Az ő Facebook-oldaláról az is kiderült, hogy az „emberéleteket követelő, értelmetlen háborút” akarják elutasítani az eseménnyel.

A szárligetieknek és a nagyegyháziaknak külön buszt is biztosítanak a központi ünnepségre, mely a Nagy-Magyarország emlékkőnél lesz Bicskén.

A városban a múlt héten a Mi Hazánk tartott fáklyás felvonulást „a homoszexuális pedofil botrány bűnpártolása ellen”. Dúró Dóra és Toroczkai László vezetésével egy 150 fő vonult az elnöki kegyelemben részesített pedofil bűnsegéd, K. Endre házától a bicskei gyermekotthonig.

A kegyelmi botrányt K. Endre ügye robbantotta ki, neki Novák Katalin köztársasági elnök tavaly adott kegyelmet, ebbe azonban nemcsak ő, hanem Varga Judit volt igazságügyi miniszter is belebukott, Balog Zoltán református püspök pedig lemondott a református zsinat elnöki posztjáról.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240222_Faklyas_bekemenetet_tartanak_Bicsken

Részvény: