Erdoganon a világ szeme: a hónap végén meggyőzheti Putyint

Ankara célja egyértelműen az lehet, hogy újra életet leheljen a fekete-tengeri gabonaüzletbe. Korábban az afrikai vezetők is sürgették a gabonamegállapodást az orosz elnöknél és a háború lezárását Ukrajnával.

Vlagyimir Putyin orosz elnök e hónap végén látogathatja meg török kollégáját, Recep Tayyip Erdogant – jelentette hétfőn a török média, mivel Ankara igyekszik feléleszteni a fekete-tengeri gabonaüzletet.

Erdogan kabinetje hétfőn ül össze, hogy megvitassa az orosz elnök esetleges törökországi látogatását e hónap végén

– jelentette a Hürriyet című kormánypárti napilap.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt havi isztambuli látogatásakor a török elnök bejelentette, hogy Putyin augusztusban szintén Törökországba utazik, hogy megvitassák a gabonaalku meghosszabbítását, amely lehetővé tette, hogy Ukrajna a teljes körű orosz inváziót követően továbbra is a Fekete-tengeren keresztül exportálja mezőgazdasági termékeit.

Július végén afrikai vezetők sürgették az orosz elnököt, hogy lásson hozzá az ukrajnai háborút lezáró béketervnek, és ne húzza az időt, újítsa meg az ukrán gabonaexportról szóló megállapodást, amelyet azonban Moszkva felrúgott.

Emlékeztették a Kreml vezetőjét arra, hogy az afrikaiak mennyire aggódnak a háború következményei, különösen az emelkedő élelmiszerárak miatt. Ezzel szemben Putyin biztosította őket, hogy nincs miért aggódni, Oroszország elegendő gabonát tud adni az élelmiszerellátáshoz.

Orosz elnökválasztás 2024: a Kreml szóvivő már most győztest hirdetett
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a New York Times-nak adott interjút, amelyben kijelentette: a demokrácia valójában egy drága bürokrácia Oroszországban. Majd magyarázkodni kezdett, hogy nem is így gondolta. De a lényeg, hogy a szavazatok többsége jövőre úgyis Putyiné lesz. Szerinte.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/putyin-torokorszag-erdogan-latogatas-gabona.775416.html

Részvény: