Előbb kiutálták a Fideszből, most, hogy függetlenként indulna a választáson, megállapodna vele a volt pártja 

Csepelen a helyi Fidesz a pártból Németh Szilárd alelnökkel való konfliktusa miatt kitúrt, ezért most függetlenként újrainduló Borbély Lénárd polgármesternek rimánkodik: egyezzenek meg, nehogy a baloldal kerüljön hatalomra a kerületben.

A csepeli Fidesz-KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasol Borbély Lénárdnak – közölte a Fidesz csepeli szervezete hétfőn. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint „félre kell tennünk minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket”.  

A pártszervezet azt javasolja: Borbély Lénárd vagy a Fidesz polgármester-jelöltjeként nemrég éppen Németh Szilárd által bejelentett Dudás Zoltán lépjen vissza a másik javára. A visszalépett jelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló jelölt visszalépteti saját jelöltjeit – írták, hozzátéve: egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulnak egymás ellen. 

Az együttműködést ajánló – és esetleges elutasítás esetén könnyen baloldali bérencezésbe fordítható – gesztus meglepő a helyi Fidesztől, mert jelöltjük, Dudás Zoltán a Fidesz-alelnök Németh embere, ráadásul a regnáló polgármester Borbély éppen a Némethtel való konfliktusa miatt került ki a Fideszből: a régi szervezetet Németh feloszlattatta, az újba pedig Borbély direkt nem lépett be. 

Borbély úgy döntött, függetlenként indul újra a választáson. Motivációiról a HVG-nek azt mondta, „én csepeli vagyok. Ha a csepeli Fideszben az a döntés született, hogy nincs rám szükség, akkor nem keresek kerülő utakat”. Hozzátette: „Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, úgyhogy egy ilyen vitában nekem nem lehet igazam. Nekem csak egy emberrel van és volt vitám a Fideszben”. 

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240311_csepel-fidesz-birbely-lenard_nemeth-szilard-egyuttmukodesztason-megallapodna-vele-a-volt-partja

Részvény: