Ellenzéki vezetésű kerületek kaptak pénzt a kormánytól az egészségügy fejlesztésére

Csurran-cseppen az egészségügyi fejlesztési pénz Budapestnek; most 1,6 milliárdot utalt ki a kormány két kerületnek.

Havasi Gábor, a fővárosi önkormányzat egészségügyi tanácsnoka júniusban panaszolta, hogy a felét sem kapta meg Budapest annak a pénznek, ami a megállapodásuk szerint egészségügyi fejlesztésekre járna neki a kormánytól cserébe azért, hogy nem feküdt keresztbe az atlétikai stadionnak. Az önkormányzat szerint a kormány megszegte a megállapodást, amelyet a korábban még stadionstopról beszélő Karácsony Gergely főpolgármester kötött vele, hogy az egészségügyi fejlesztésekre ígért 50 milliárdért (illetve a közben napirendről lekerült Diákvárosért) cserébe nem akadályozza az atlétikai világbajnokság megrendezését. A főváros és a kerületek utoljára 2021-ben kapták meg az ígért extra fejlesztési pénzt – állította a fővárosi tanácsnok.

Most a csütörtök esti Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat az ellenzéki vezetésű XI. (Újbuda) és XVIII. (Pestszentlőrinc–Pestszentimre) kerület számára utalt ki 710 millió, illetve 900 millió forintot az Egészséges Budapest Program keretében a 2021-ben elhatározott épületfelújítás és -korszerűsítés, továbbá a XVIII. kerületben orvosieszköz-fejlesztés „befejezése céljából”.

A belügyminiszternek október 15-éig kell megállapodnia a részletekről a két kerülettel.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230825_Ellenzeki_vezetesu_keruletek_kaptak_penzt_a_kormanytol_az_egeszsegugy_fejlesztesere

Részvény: