Ellenzék: Orbán is beismerte, Novák Katalinnak mennie kell

Orbán Viktor délutáni bejelentése nem szólt személyi változásokról, ami után a DK, a Momentum és a Mi Hazánk is hiányolja a köztársasági elnök elmozdítását.

Több ellenzéki párt is reagált Orbán Viktor Novák Katalin kegyelmi ügyével kapcsolatban tett bejelentésére.

A miniszterelnök a közösségi oldalán csütörtök délután azt mondta, a pedofil elkövetőknek nem jár bocsánat, ezért alkotmánymódosítást nyújtott be, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncslekemény esetén az elkövető elnöki kegyelmet kaphasson.

Dobrev Klára a DK EP-képviselője közösségi oldalán úgy fogalmazott, Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell. Hozzátette, így Orbán is egyetért azzal, hogy Novák döntése alkotmányellenes volt. Szerinte újra bebizonyosodott, hogy a hatalom valójában nem a gyerekeket védi, hanem a saját kutyájuk kölykeit.

Donáth Anna a Momentum Mozgalom frissen megválasztott elnöket azt írja, Orbán Viktor kimondta, hogy Novák katalin egy pedofilsegítőnek adott kegyelmet, és „ennyi a lényeg”. A pártelnök is hiányolta, hogy a miniszterelnök nem beszélt az ügyben együttműködő Varga Judit és Novák Katalin elmozdításáról.

Donáth üzent is Nováknak, ezután méginkább le kell mondania és holnap találkoznak a Sándor-palotánál.

Dúró Dóra a Mi Hazánk elnökhelyettese szerint Orbán Viktor félmegoldással állt elő, de már a pártja által benyújtott javaslatból szemezgetett. A politikus szerint ő ugyanúgy a pedofilok kizárását kérte az elnöki kegyelemből, és szégyennek nevezte, hogy olyan köztársasági elnöke van Magyarországnak, akinek nincs annyi erkölcsi érzéke, hogy ezeket az eseteket magától meg tudja ítélni.

A Mi Hazánk is csatlakozik a sorba, Novák Katalinnak vállalnia kell a felelősséget és távoznia kell az államfői székből.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240208_Ellenzek_Orban_Viktor_Novak_Katalin_kegyelmi_ugy_lemondas

Részvény: