Egy hét múlva eldől, mi lesz a sorsa az Orbán-Zelenszkij találkozónak

Január 29-én, Ungváron találkozik Szijjártó és Kuleba, ahol „annyi órát töltenek el, amennyi csak szükséges a megegyezéshez”.

„Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy létrejöjjön a találkozó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között” – mondta az Interfaxnak Andrij Jermak ukrán elnöki tanácsadó.

Jermak szerint ez lesz a központi feladat január 29-én, amikor Ungváron találkozik a két ország külügyminisztere, Dmitro Kuleba és Szijjártó Péter. „Megállapodtunk abban, hogy annyi órát töltünk el, amennyi csak szükséges, hogy minden kérdést megvitassunk, és megegyezzünk, mikor, hol és milyen lehetséges megállapodásokkal kerülhet sor egy találkozóra Ukrajna elnöke és Magyarország miniszterelnöke között” – tette hozzá az ukrán elnöki tanácsadó.

Zelenszkij és Orbán találkozója már régóta esedékes. Az ukrán elnök korábban már többször is hívta Orbánt, sőt, az argentin elnök beiktatásán is összefutottak, ami után a magyar miniszterelnök azt mondta: „Zelenszkij tárgyalási ajánlatot tett neki, amit ő elfogadott”.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240122_orban_viktor_volodimir_zelenszkij_talalkozo_ukrajna_andrij_jermak_szijjarto_peter_dmitro_kuleba

Részvény: