Durva szigorítással készülnek a britek az illegális bevándorlás megfékezésére

A brit kormány az illegálisan érkező bevándorlókat alkalmazó cégekre és szállásadóikra kivetett bírság összegének jelentős megemelésére készül a bevándorlást visszaszorítandó – idézi a brit belügyminisztérium hétfői közleményét az MTI.

A tárca közleménye szerint az illegális foglalkoztatás, a feketemunka és a lakhatás biztosítása lényegi elemei annak a vonzerőnek, ami csónakos átkelésre készteti az embereket a La Manche-csatornán.

Robert Jenrick migrációs ügyekért felelős államtitkár azokat a „gátlástalan” cégvezetőket tette felelőssé a kialakult helyzetért, akik az illegális foglalkoztatással valósággal fellendítették az embercsempész üzletet.

A vállalatokra kivetett bírságot a tervek szerint 15 ezer font-sterlingről 45 ezerre (20 millió forint) emelnék meg minden illegálisan foglalkoztatott alkalmazott után, a szállásadókra kivetett bírságot pedig bérlőként ezer fontról 10 ezer fontra (4,5 millió forint).

A konzervatív kormány a törvények szigorításával akarja visszaszorítani az illegális bevándorlást. Az illegálisan érkezőket ezentúl azonnal őrizetbe vennék és a lehető leghamarabb kiutasítanák az országból. A kiutasítottak pedig a későbbiekben – személyes helyzetüktől függetlenül – már nem is folyamodhatnának majd menedékjogért Nagy-Britanniában.

Tavaly a 45,7 ezer személy érkezett illegálisan a brit partokra csónakkal, 60 százalékkal több a 2021-es 28,5 ezernél.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/08/07/durva-szigoritassal-keszulnek-a-britek-az-illegalis-bevandorlas-megfekezesere/

Részvény: