Dél-Európa felperzselt föld, elkeseredett küzdelem zajlik az erdőtüzek ellen – fotók

Extrém hőség pusztít Európa több részén, és emiatt sok helyen erdőtüzek is kitörtek. Görögországban, Portugáliában és Olaszországban is olyan állapotok uralkodnak, hogy az még a nagy nyári forróságokhoz szokott helyiek számára is váratlanul jött.

Portugáliában például nagyjából hatszáz tűzoltó próbálja oltani a tüzet az ott élők segítségével, amely a Sintra-Cascais nemzeti parkban tört ki, Lisszabontól nem messze. A helyzetet nehezíti, hogy viharos szél is fúj, amiben még gyorsabban terjed a tűz.

Görögországban összesen 64 térségben oltják a bozóttüzeket, Korfu és Rodosz szigetén az utóbbi napokban 32 ezer embert telepítettek ki. Rodoszon nyolc napja pusztítanak a lángok. A Maxar Technologies által közreadott műholdfevétel a Korfu szigetén pusztító erdőtüzet mutatja.

Olaszországban kedden heten haltak meg az északi viharok és a déli forróság miatt. Palermóban 47 fokot mértek, Szicília-szerte pedig 55 bejelentés érkezett tüzekről. A képek is mutatják, micsoda erdő- és bozóttűz pusztít Palermo környékén:

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230726_fotok_erdotuz_szicilia_portugalia_gorogorszag

Részvény: