Csatornába dobtak egy fiút Németországban, mert ukránul beszélt

A 40-45 közötti férfi támadását a gyermek könnyebb sérülésekkel megúszta, az elkövetőt még keresik.

A németországi Einbeckben támadt rá egy ismeretlen férfi a csatorna mellett játszó gyermekekre múlt szombaton – írja a Welt.de. Miután a férfi meghallotta, hogy ukránul beszélnek, rájuk parancsolt, hogy beszéljenek oroszul és azt mondta Ukrajna kezdte a háborút.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi először megrángatott egy kislányt a hajánál fogva, majd áthajította az egyik tízéves fiút a csatorna fölött futó híd korlátján. A gyermek nekiütközött a vasgerendáknak, és a fején és a bal lábán szenvedett sérüléseket. A férfi a csatornában fekvő fiúhoz ezután még egy üvegpalackot is hozzávágott, ami a gyermek jobb vállát találta el. Ezt követően az ismeretlen tettes elmenekült a helyszínről. A gyerekek ezután értesítették szüleiket a történtekről.

A gyermeket kórházba szállították, és sérüléseinek ellátása után hazaengedték. Az ügyész a támadást politikai indíttatásúnak minősítette. A rendőrség várja a további szemtanúk jelentkezését, a 40 és 45 év közötti gyanúsítottat egyelőre még keresik.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230902_Csatornaba_dobtak_egy_fiut_Nemetorszagban_mert_ukranul_beszelt

Részvény: