Budapest holnaptól: útlezárások, metrópótló

Karbantartás miatt rövidített útvonalon jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között a hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Holnaptól már életbe lépnek a fővárosi köztemetők környékét érintő forgalmi változások is.

Az M2-es metró helyett M2-es jelzéssel pótlóbuszok járnak hétvégén az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között. A metrópótló buszokra az Örs vezér terén a kőbányai oldalon lévő buszvégállomáson vagy a Kerepesi úton, a Fehér út kereszteződése után lehet majd felszállni.

A Puskás Ferenc Stadionnál a Kerepesi úton, a metróállomás épülete mellől indulnak majd a buszok, ezen kívül megállnak a Kerepesi út – Hungária körút kereszteződés után, a 80-as trolibusz megállóhelyén is – közölte a BKK.

Temetők környéke
Hétvégétől életbe lépnek a fővárosi temetők környékén is a forgalmi változások. Mint minden évben Mindenszentek és Halottak napja idején, így idén is október 28-a és november elseje között számos forgalmi rend változásra kell számítani.

Lezárják az utat a X. kerületben az Újhegyi út-Maglódi út és az Újköztemetőnél lévő körforgalom között. A XIV. kerületben a Tátraszirt sort a Lóca utca és a temető között, valamint a Simongát utat a temető előtt; a XVIII. kerületben a Reményik Sándor utcát, továbbá a XIX. kerületben a Temető közt.

Egyirányúvá válik a X. kerületben a Sírkert út a körforgalomtól a Maglódi út irányába és a Kozma utca Jászberényi úttól a körforgalom felé. A XII. kerületben a Bürök utca a Tállya utcától a Denevér utcáig, a XXII. kerületben a Debrő utca és a Víg utca a Gádor utca felé, a XXIII. kerületben a Tartsay utca a Borona utca felől a Temető sor irányába, valamint a Temető sor a Tartsay utca felől a Vasfű utca és az Alsó határút felé.

A temetőket érintő BKK-járatok a szokásosnál sűrűbben és nagyobb kapacitással fognak közlekedni.

Rendkívüli járatok közlekednek november 1-én, szerdán a temetők felé: a 28B jelű villamos a Keleti pályaudvar és az Új köztemető (Kozma utca) között; a 30B jelű autóbusz Újpest-központ és a Megyeri, Szundi utca között. A 36B jelű autóbusszal lehet majd utazni a Gubacsi út-Határ út és a Szentlőrinci úti lakótelep között; a 68B jelű autóbusz fog járni Kőbánya-Kispest és az Új köztemető között. A 118B autóbusz a Szentlélek tér és az Óbudai autóbuszgarázs között közlekedik; a 158B autóbusz pedig a Savoya Park és a Budafoki temető között jár majd.

Szombattól a 95-ös és a 195-ös autóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem fogja érinteni a Kada utca-Harmat utca és az Új köztemető közötti megállókat. A 37A villamos csak kora reggel és este közlekedik, napközben a 37-es villamossal utazhatnak az Új köztemető (Kozma utca) és a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) között a fővárosiak. November 1-én a 7E autóbusz csak 18 órától fog közlekedni.

Továbbá a BKK járatai október 30-án és 31-én, hétfőn és kedden tanszüneti munkanapi menetrend szerint, november 1-én vasárnapi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek majd.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/bkk-menetrend-hetvege-mindenszentek-valtozas.779550.html

Részvény: