Brutális összegbe kerülhet Ukrajna újjáépítése

Az Egyesült Királyság szerdán ad otthont az Ukrajna helyreállításáról szóló konferenciának, ahol az ország újjáépítésének lehetőségeit vitatják meg az orosz invázió pusztítása után.

Rishi Sunak miniszterelnök felszólította a befektetőket és az üzletembereket, hogy a háború sújtotta ország újjáépítésének elősegítésére használják fel az innovációjukat és a kreativitásukat.

Leszja Vaszilenko ukrán parlamenti képviselő szerint országa jelenleg háborús övezet, melynek újjáépítésére szerinte

mintegy négyezer milliárd dollárra lesz szükség.
Hozzátette: ez az összeg még magasabbra emelkedhet, hiszen Oroszország folytatja a háborút. – Oroszországnak hála a harcok folytatódnak, a bombázások folytatódnak, minden nap, minden éjszaka, és mindez fokozza pusztítás mértékét a kritikus infrastruktúrában, amely szükséges az ország működéséhez, a közösségek életéhez – nyilatkozta a képviselő a Sky News-nak.

Mint mondta, a közúti infrastruktúra helyreállítása jelenti a legnagyobb kihívást, de az iskolák és a kórházak is újjáépítésre szorulnak.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/06/18/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-54/#brutalis-osszegbe-kerulhet-ukrajna-ujjaepitese

Részvény: