Brit hírszerzés: Fogynak az oroszok radarrendszerei

Miután elbocsátották az Ukrajnában szolgáló, orosz 58. összhaderőnemi hadsereg parancsnoki posztjáról, Ivan Popov tábornok azt állította, hogy az egyik legfontosabb probléma az ellenütegek hiánya volt. Az orosz szárazföldi erők túlélése az ukrán tüzérség hatékony felderítésén és az azokra mért csapáson múlik, amelynek kulcsfontosságú elemei a radarok, mert ezek teszik lehetővé a parancsnokok számára, hogy gyorsan megtalálják az ellenséges fegyvervonalakat.

A brit hírszerzés szerint Oroszország egyre súlyosabb hiányt szenved az akkumulátorradarokból, különösen a modern Zoopark-1M-ből. Az eredetileg telepített Zoopark flottából valószínűleg csak egy maroknyi marad működőképes Ukrajnában. A nyílt forráskódú videofelvételek azt mutatják, hogy 2023. július elején egy Zoopark megsemmisült az 58-as hadseregnél is. Az, hogy Popov ezt a problémát külön kiemelte, a britek szerint rávilágít arra, hogy a tüzérségnek továbbra is központi szerepe van a háborúban.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/07/17/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-kozvetites-julius-17/#brit-hirszerzes-fogynak-az-oroszok-radarrendszerei

Részvény: