Bírja ki szerdáig, jelentős árcsökkenés vár ránk a kutakon

A benzin ára bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj ára várhatóan bruttó 8 forinttal lehet majd kevesebb a hét közepén.

A holtankoljak.hu hétfői értesítése szerint az átlagárak így alakulhatnak:

95-ös benzin: 605 Ft/liter

Gázolaj: 631 Ft/liter

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy hete jelentette ki, hogy a kormány a benzin és a gázolaj árának moderálására törekszik. Akkor mondta ezt, amikor hivatalában fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőit. A felek már korábban megállapodtak abban, hogy havi rendszerességgel megvizsgálják az üzemanyagárak nemzetközi és hazai alakulását, valamint a kapcsolódó nemzetközi eseményeket, folyamatokat – írta meg az Economx.

Nagy Márton a megbeszélés kapcsán kiemelte, hogy a kormány az üzemanyagárak moderálására törekszik. Hozzátette, hogy ez versenyképességi kérdés, hiszen az üzemanyagárak többek közt a szállítási költségeken keresztül már rövidtávon is beépülnek az árakba.

A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára.

Módosul az üzemanyagárak különadója, ami sokaknak fájni fog
A 2024-es adóévtől kezdődően eltérő mértékű különadó vonatkozik a gépjármű-üzemanyag kiskereskedelemre. A MOL elnök-vezérigazgatója szerint radikális olajár emelkedést hozhat az ukrajnai, illetve az izraeli háború kettőse.

Forrás:https://www.economx.hu/gazdasag/benzinkut-uzemanyag-ercsokkenes.779986.html

Részvény: