Azonosították mind a tíz holttestet Prigozsin gépén

Megerősítették, hogy tíz ember halt meg, amikor lezuhant a Wagner-vezér repülője. Az utaslistán Prigozsin és a másik Wagner-alapító mellett a magánhadsereg egy fontosabb vezetője és testőreik utazhattak.

Befejezték a holttestek azonosítását, miután szerda este lezuhant Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg alapítójának repülője – közölték az orosz hatóságok. Azt a hivatalos kommunikáció szerint még vizsgálják, hogy pontosan mi történt, az meg már más kérdés, hogy a júniusi, kudarcba fulladt puccskísérlet után mennyire várhatunk az orosz állami szervektől megbízható nyomozást.

A legfontosabb az, hogy Prigozsin hivatalosan is az áldozatok között szerepel, ahogy Dmitrij Utkin, a Wagner csoport másik alapítója és névadója is. A gépen összesen tízen utaztak, Prigozsin és Utkin mellett öt további utas, valamint a gépet vezető Alekszej Levsin, a másodpilóta Rusztam Karimov, és Krisztina Raszpopova utaskísérő.

Az áldozatok neveit még nem tették közzé, az utaslistát viszont már igen – a kérdés nyilván az, hogy tényleg azok voltak-e a gépen, akiknek a neveit eredetileg felírták az utaslistára. Ők a két Wagner-alapító mellett

Valerij Csekalov, Prigozsin egyik helyettese,
Jevgenyij Makarjan, valószínűleg Prigozsin testőre,
Alekszander Totmin, Wagner-katona, állítólag szintén a szervezet vezetőjének testőre,
Szergej Propusztin, szintén Wagner-katona,
és Nyikolaj Matuszejev, aki állítólag Makarjannal együtt harcolt Szíriában.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230824_Prigozsin_repulo_azonositas_utasok

Részvény: