Az ukránok remélik, hogy nem Belgorod volt az utolsó

A Times Radionak nyilatkozott kedd reggel az ukrán védelmi minisztérium egyik tanácsadója, Jurij Sak, a téma pedig természetesen a belgorodi helyzet volt. Sak jelezte, hogy ideje volt már, hogy a Kreml-ellenes erők aktivizálják magukat Oroszországon belüle, továbbá nagyon bíznak benne az ukrán vezetésben, hogy nem ez volt az utolsó ilyen megmozdulás.

„Nagyon meglepő számunkra, hogy ilyen sokáig tartott az orosz felkelőknek és partizánoknak, hogy aktivizálják magukat, és megpróbáljanak megszabadulni ettől a terrorista rezsimtől. A rezsimtől, ami halált és pusztulást vitt Ukrajnába, és ami nemcsak teljesen elszigeteli Oroszországot, de több mint 200 ezer orosz katona haláláért is felelős. Úgy tűnik, elértük a töréspontot” – mondta a tanácsadó. Hozzátette azt is, hogy szerinte azért most került sor Belgorodra, mert Ukrajna végérvényesen bebizonyította, hogy Oroszország egy „papírtigris”, amit meg lehet verni a csatatéren, ennek a tapasztalata pedig az orosz felkelőket is felbátorította.

Jurij Sak tisztázta egyúttal, hogy Ukrajna nem áll semmilyen kapcsolatban a felkelőkkel, azt viszont elismerte, hogy a jelek szerint azonosak a céljaik.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/23/tajekoztattak-putyint-arrol-hogy-felkelo-orosz-csapatok-a-kreml-ellen-harcolnak-belgorodban/#az-ukranok-remelik-hogy-nem-belgorod-volt-az-utolso

Részvény: