Az új kormányszóvivő erősen kezdett, rögtön egy Orbán-idézettel

Megtisztelő felkérés, párbeszéd, megértés, „A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt!” – ezzel indított Vitályos Eszter, a kormány új szóvivője.

Vitályos Eszter veszi át Szentkirályi Alexandra megüresedett helyét a kormányszóvivői poszton – erősítette meg maga a politikus Facebook-oldalán.

Vitályos szerint „megtisztelő felkérés” érte – ezt kétszer is leírta. A posztban köszönetet mondott főnökének és kollégáinak előző munkahelyén, a kulturális minisztériumnál. Illetve sok sikert kívánt a helyére érkezett Zsigó Róbertnek.

A politikus megerősítette, hogy az új posztja mellett megtartja országgyűlési képviselői mandátumát.

„E mellett új feladatok is várnak, amelyeket a párbeszéd és a megértés kell, hogy jellemezzen!” – vázolta Vitályos kormányszóvivői szerepfelfogását. Majd rögtön egy Orbán-idézettel zárt, azzal, amivel a miniszterelnök a beszédeit szokta:

A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt!

A kormányszóvivői posztot eddig betöltő Szentkirályi Alexandra azért távozott, mert ő lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje a 2024-es önkormányzati választáson.

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitka volt, aztán a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

Ezután a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként dolgozott, majd az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Emlékezetes, nevéhez fűződő ügy, hogy az előző választási kampányban jogsértő módon osztogatott laptopot iskoláknak, de a választási bizottság úgy döntött, hogy nem bírságolja meg.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240329_az-uj-kormanyszovivo-erosen-kezdett-rogton-egy-orban-idezettel

Részvény: