Az oroszok megerősítik a krími híd körüli védelmet

Az intézkedések közé tartozik a brit védelmi tárca hírei szerint a stratégiai fontosságú Kercsi-szorosban lévő hajók elsüllyesztése, hogy azok akadályként szolgáljanak.

Az orosz fegyveres erők a jelentések szerint megerősítik az országot a Krímmel összekötő egyetlen hidat, egyre kétségbeesettebb erőfeszítéseket téve, hogy megvédjék a létfontosságú logisztikai útvonalat a Moszkva Fekete-tenger körüli katonai infrastruktúrája elleni ukrán támadásokkal szemben – számolt be róla a Politico .

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország egy sor passzív védelmi eszközt alkalmaz, például füstgenerátorokat és víz alatti akadályokat, az aktív védelmi intézkedések, például a légvédelmi rendszerek mellett – áll a pénteken kiadott legfrissebb brit haditudósítási frissítésben. Az orosz lépés célja a 19 kilométer hosszú krími híd – Európa leghosszabb hídja – „túlélőképességének megerősítése”, valamint az Ukrajnába csapatokat és fegyvereket szállító kompok hatékony védelme.

Az Egyesült Királyság hírszerzése szerint a műholdas felvételek azt mutatják, hogy augusztus 29. óta elsüllyedt hajók felhasználásával víz alatti akadályt hoztak létre a tengeri drónok blokkolására. Alig két héttel ezelőtt a kijevi erők azt mondták, hogy a személyzet nélküli hajókkal csapást mértek a krími hídra, jelentős károkat okozva annak szerkezetében.

Számos új és érdekes műveleten dolgozunk, többek között a Fekete-tengeri vizeken. Ígérem, izgalmas lesz, különösen az ellenségeink számára
– jegyezte meg Vaszil Maljuk, az ukrán hírszerző ügynökség, az SBU vezetője.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230901_Szijjarto_Oroszorszag_1956_tankonyv_sajtotajkoztato

Részvény: