Az elmúlt hónapokban több mint 300 kilométernyi úton cserélték már az aszfaltot

Áprilistól augusztus elsejéig 312 kilométer hosszan, 1,6 millió négyzetméternyi felületen cserélt aszfaltot a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF). A társaság közleménye szerint a legtöbb burkolatot az M3-as, M7-es és M1-es autópályákon cseréktél le, de rengeteg híd és aluljáró is megújult.

A munkálatok négyötödét a három említett sztrádán végezték el, ezen felül 36 hidat és felüljárót is megújított a társaság négy hónap alatt. Az MKIF tájékoztatása szerint három év alatt 538 kilométer autópályát és gyorsforgalmi utat újítottak fel – írja a Magyar Építők.

A továbbiakban 200 híd és aluljáró újul meg az országban, köztük a Rába-híd, az Oszlári Tisza-híd, a Köröshegyi völgyhíd és a Pentele híd. A tervek szerint idén még 67 helyen újulnak meg gyorsforgalmi utak, több tízmilliárd forint értékben. A társaság 2022 szeptemberében vette át 1237 kilométer magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetését, fenntartását és fejlesztését.

Dörzsölték a szemüket az autópálya-fenntartók, olyat tett a magyar bringás
Sok mindent látott már a magyar autópályákat üzemeltetető MKIF, de az út közepén élőben tudósító biciklissel még ők sem találkoztak.

Forrás:https://www.napi.hu/gazdasag/mkif-kozlemeny-utfejlesztes-aprilis-augusztus.775127.html

Részvény: